Doden door aanslag Syrische veiligheidsdienst

AMMAN - Door een dubbele zelfmoordaanslag op een complex van de Syrische veiligheidsdienst in Harasta, nabij Damascus, zijn tientallen mensen omgekomen.

Dat meldde de aan de oppositie gelieerde mensenrechtengroep het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dinsdag.

De radicaalislamitische groep al-Nusra zei op Facebook het complex van de veiligheidsdienst te hebben getroffen door een zelfmoordaanslag met twee auto's volgeladen met explosieven.

Op videobeelden is een grote explosie te zien, maar de beelden kunnen niet door onafhankelijke personen worden geverifieerd. Inwoners van de betrokken wijk spraken over enorme ontploffingen, gevolgd door een vuurgevecht. Over slachtoffers is nog niets bekend.

Berucht

In het complex is de inlichtingendienst van de luchtmacht gevestigd. Volgens al-Nusra is dat een van de beruchtste onderdelen van de Syrische veiligheidsdienst en ''een burcht van onderdrukking waarvan alleen God de omvang kent''.

Volgens de oppositie zitten honderden tegenstanders van het bewind van president Bashar al-Assad in de gebouwen vast. Volgens het Observatorium is over het lot van de gevangenen nog niets bekend.

De Syrische staatstelevisie meldde een explosie in het gebied, maar gaf geen details. 

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Bekijk hier de beelden van de explosie:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie