PARIJS - De Franse premier Raffarin heeft gewaarschuwd voor paniekreacties na het jongste dreigement met terroristische aanslagen. De regeringsleider reageerde dinsdagavond op de Franse televisie op een brief waarin een islamitische groepering dreigt aanvallen uit te voeren in Frankrijk en op Franse doelen in het buitenland.

Raffarin ontving dreigementen van een groepering die zichzelf "De dienaren van Allah, de machtige en de wijze" noemt. De regering neemt de dreiging serieus en opende een onderzoek. Het ministerie van Justitie zei in een verklaring dat het "duidelijk nog niet mogelijk is de waarde in te schatten van deze boodschap", die momenteel door deskundigen wordt geanalyseerd.

Hoofddoekjeswet

Volgens de krant Le Parisien houden de dreigementen verband met de controversiële 'hoofddoekjeswet' die onlangs is aangenomen en die het dragen van hoofddoekjes op openbare scholen verbiedt.

De brief van twee kantjes was ondertekend door het Mosvar Barajev Commando. De handtekening zou overeenkomen met die van Barajev, de leider van het Tsjetsjeense commando dat in oktober 2002 in een Moskous theater honderden mensen gijzelde. Barajev werd tijdens de gijzelingsactie door Russische troepen gedood.