HILVERSUM - Pim Fortuyn zal woensdagavond laat na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen aan een rondetafelgesprek met de landelijke lijsttrekkers van PvdA, CDA, VVD, D66 en GroenLinks.

Het gesprek onder leiding van Paul Witteman, dat de NOS rechtstreeks uitzendt, is de eerste directe confrontatie van de Rotterdammer met vertegenwoordigers van de gevestigde politieke partijen.

Tot nu toe ging de voormalige lijsttrekker van Leefbaar Nederland een debat steeds uit de weg, ondanks expliciete uitnodigingen daartoe van onder anderen GroenLinks-lijsttrekker Rosenmöller.

Wegens het late sluiten van de stembussen (21.00 uur) en het naar verwachting tijdrovende tellen van de stemmen is de kans groot dat het slotgesprek pas na middernacht kan beginnen, aldus Lars Anderson, hoofd NOS-actueel.

Fortuyn-avond

Het extreemrechtse Vlaams Blok organiseert woensdag in bolwerk Antwerpen een speciale Fortuyn-avond ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Dit om het verwachte electorale succes te vieren van Pim Fortuyn, die lijsttrekker is van Leefbaar Rotterdam.