BUSSUM - De 24-jarige Naarder die vrijdagavond werd overreden door een trein op het station van Naarden-Bussum is niet op het spoor geduwd. Dat blijkt uit getuigenverklaringen, aldus de politie maandag.

De man verloor door het ongeval zijn linkerbeen en ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. In eerste instantie leek het er op dat het slachtoffer door een 36-jarige Almeerder, die samen met zijn 24-jarige vriendin uit Amsterdam op de trein stond te wachten, tijdens een ruzie voor de trein was geduwd.

De twee mannen schreeuwden uitdagende teksten naar elkaar terwijl de Naarder de spoorbaan overstak. Op dat moment kwam ook de intercity uit Amsterdam voorbij.

Volgens getuigen drukte de man zichzelf daarop tegen de perronwand toen de machinist een waarschuwingssignaal gaf. Hij werd echter gegrepen door de eerste treeplank en verdween onder de trein.

In het AMC in Amsterdam is zijn linkerbeen geamputeerd en zijn rechterbeen gezet. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak in behandeling genomen. De 36-jarige man uit Almere wordt niet vervolgd voor het ongeval, maar wel voor het in bezit hebben van gestolen goederen.

/NIEUWSMan voor trein geduwd na woordenwisseling