WASHINGTON - Monica Lewinsky vond haar affaire met de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton "onverantwoordelijk maar gaaf." Zij zegt dit in de tv-documentaire 'Monica in zwart-wit' die zondag werd uitgezonden door het Amerikaanse kabelstation HBO.

"Eerst vond ik het gewoon grappig. Ik zei tegen mezelf, je bent jong, het is de president, hij is schattig, het is gaaf. Onverantwoordelijk, maar gaaf", zei de beroemdste Amerikaanse stagiaire aller tijden. Zij had zelf het initiatief genomen voor de documentaire.

Lewinsky was 22 jaar toen zij een verhouding kreeg met de president van de Verenigde Staten van Amerika. Die ontkende aanvankelijk overigens tijdens officiële verhoren dat hij seks had gehad met de Witte Huis-stagiaire.

"Het was een wederzijdse relatie", benadrukte Lewinsky zondag weer eens. De affaire met Lewinsky kostte Clinton in 1999 bijna het presidentschap.

De nu 28-jarige vrouw woont in New York en verdient haar geld met het ontwerpen en verkopen van tassen via het internet. Ook studeert ze psychologie.

"Ik heb er nooit voor gekozen een publiek figuur te worden. Het feit dat ik toch beroemd werd, was tragisch voor mij en voor mijn familie. Ik zou ik weet niet wat doen om mijn anonimiteit terug te krijgen."