TILBURG - De vertrouwenscommissie die de benoeming van de nieuwe burgemeester van Tilburg voorbereidt, wil weten wie de namen van de twee kandidaten naar buiten heeft gebracht. Onlangs werd bekend dat R. Vreeman, nu nog burgemeester van Zaanstad en CNV-voorman D. Terpstra hiervoor in de race zijn. Raadsgriffier G. Vrenken, secretaris van de vertrouwenscommissie doet dinsdag aangifte bij de politie.

"De leden van de vertrouwenscommissie hebben nadrukkelijk geheimhoudingsplicht", zegt Vrenken. Toen enkele weken geleden de naam van Terpstra uitlekte, waren er geen aanwijzingen dat die informatie uit de vertrouwenscommissie kwam. Vorige week, in de krantenberichten rond de sollicitatie van Vreeman, was dat wel het geval. "We ondernemen deze actie in het belang van de zuiverheid van de procedure." SP-fractievoorzitter J. van den Hout stapte vorige week vanwege het lek op uit de vertrouwenscommissie.

Of het onderzoek naar het lek een echte schuldige gaat opleveren, is nog lang niet zeker. Volgens een woordvoerder van de politie is dit soort onderzoeken erg gecompliceerd. "Wanneer de aangifte binnen is, gaan we met de officier van justitie bekijken hoe we deze zaak gaan oppakken." Mochten er uiteindelijk tegen iemand voldoende verdenkingen bestaan, dan kan een strafrechtelijke vervolging volgen.