DUBAI - In tot nu toe onbekende delen van een boodschap van Osama bin Laden, roept de leider van het terreurnetwerk al-Qaeda op tot de vorming van een raad voor de Jihad. Islamitische geestelijken en leiders zouden vanaf dat platform moslims moeten mobiliseren en bewapen voor een heilige oorlog tegen het westen.

Dat meldde de islamitische internetpagina Dirasat Web zaterdag. De Arabische nieuwszender al-Jazeera zond in januari delen uit van een geluidsband, waarvan de Amerikaanse inlichtingendienst CIA zei dat die 'waarschijnlijk' van Bin Laden was. De volledige tekst van die boodschap stond zaterdag op Dirasat Web.

Bewapening

De raad zou islamitische strijders moeten voorzien van lichte bewapening, raketgranaten en antitankmijnen. "Geleerden, invloedrijke leiders en handelaren moeten elkaar op een veilige plaats ontmoeten, ver van de schaduw van tirannieke (Arabische) regimes, en een raad vormen om het gat te vullen dat de val van die regimes of hun geestelijke onvermogen hebben veroorzaakt."

De raad zou verantwoordelijk moeten zijn voor 'de vereniging van moslims, de verdediging van de islam, de voorbereiding van de Jihad en de verspreiding van wapens'.