ROTTERDAM - De politie heeft haar onderzoek in het clubhuis van de Hells Angelsclub de Nomads in Oirsbeek in de nacht van zaterdag op zondag afgerond. De recherche was daar maandagnacht mee begonnen. "Over de resultaten doen we nog geen mededelingen in het belang van het onderzoek", zei een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag.

Het clubhuis is weer vrijgegeven aan de leden van de Nomads. Het landelijk parket leidt het onderzoek naar de moord op drie leden van de Nomads. De rechter-commissaris verlengde donderdag het voorarrest van de twee van deze moorden verdachte Hells Angels met tien dagen.

Het OM verdenkt de mannen (43 en 37) van het doodschieten van drie leden van hun eigen motorclub, vorige maand. Ook vermoedt justitie dat ze twee leden van de Antilliaanse motorclub Caribbean Brothers hadden ontvoerd.

Echt

De met kogels doorzeefde lichamen van de drie vermoorde Hells Angels werden op 13 februari gevonden in de Geleenbeek in Echt. Onder de slachtoffers was ook de president van de Nomads, P. de Vries. Een van de twee verdachten van de drievoudige moord is de vice-president en J.S. huidige leider van de Nomads. De twee verdachte Hells Angels uit Oirsbeek werden maandagavond in de gemeente Sittard-Geleen gearresteerd.

De technische recherche doorzocht sindsdien het clubhuis in Oirsbeek minutieus. Dit onderzoek richtte zich onder meer op het vinden van vingerafdrukken en DNA-sporen die verband kunnen houden met de moord op de drie Hells Angels.

Voorarrest

De twee ontvoerde leden van de Caribbean Brothers zitten ook in voorarrest. Ze worden verdacht van verboden wapenbezit. De politie vond bij hen doorgeladen vuurwapens tijdens de ontknoping van de gijzeling afgelopen maandag.