DEN HAAG - De Spoorwegpolitie en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) hebben dinsdag de laatste verdachte uit een groep graffitispuiters aangehouden. De 22-jarige man uit Delft maakt volgens het OM deel uit van een groep van vijf die onder de naam GT-Crew zeker 150 tekeningen hebben aangebracht op treinen. De schade die daarmee is aangericht, is in vier jaar opgelopen tot 200.000 euro.

De vier andere verdachten zijn donderdag voorgeleid. Drie groepsleden zijn vrijgelaten, van een 23-jarige man uit Den Haag verlengde de rechtbank het voorarrest. De 22-jarige man verschijnt vrijdag voor de rechter-commissaris. Justitie beschuldigt de verdachten van vernieling, openlijk geweld tegen goederen en deelname aan een criminele organisatie.

De Spoorwegpolitie is maanden bezig geweest met het onderzoek, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De GT-Crew heeft sinds 2000 treinen in het hele land beklad. De schade bestaat uit schoonmaakkosten en de kosten die zijn ontstaan omdat de treinen uit de dienstregeling zijn gehaald.