TIEL - Motel Van der Valk in Tiel heeft herhaaldelijk brandweervoorschriften aan zijn laars gelapt. Vorig jaar nog constateerden inspecteurs van de brandweer talrijke gebreken. Dat blijkt uit gegevens die de gemeente Tiel vrijdag heeft vrijgegeven.

Na de inspectie is in overleg met de brandweer en het motel een plan van aanpak gemaakt om de gebreken te verhelpen, aldus een woordvoerder van de gemeente. Het is niet bekend of ze inmiddels allemaal verholpen zijn.

Niet brandwerend

Tijdens een inspectie op 9 mei 2001 bleek onder meer dat er geen brandwerende afscheiding was in de evenementenzaal van het motel. Volgens de gebruiksvergunning moest die afscheiding, die een brand 60 minuten lang tegenhoudt, wel aanwezig zijn. Bij een andere brandwerende constructie stelde de brandweer vragen bij de kwaliteit ervan.

Vluchtwegen onvoldoende

De brandweer constateerde verder dat vluchtwegen niet in orde waren en dat de noodverlichting op sommige plekken niet werkte. Verder was niet duidelijk hoe de alarminstallatie voor ontruiming precies werkte en bleek dat de brandweer niet op de hoogte was van grote evenementen met veel bezoekers.

De gemeente onderzoekt het dossier van het horecabedrijf naar aanleiding van het instorten van het parkeerdek begin februari.

/NIEUWSDak parkeergarage Tiel stort inBouw van Van der Valk-motel niet volgens vergunning