TEGELEN - Het DNA van de dinsdag in Tegelen opgepakte verdachte S.V. komt niet overeen met de DNA-sporen die zijn aangetroffen op het lichaam van de vermoorde Nicky Verstappen. Ook ontkent deze man stellig iets te maken te hebben met de moord op het elfjarige jongetje uit Heibloem in 1998.

Dat heeft V.'s advocate A. Kok-Verheyde vrijdag gezegd. Zij verwacht dat V. maandag op vrije voeten wordt gesteld. "Het DNA dat V. meteen na zijn aanhouding aan justitie ter beschikking stelde, komt niet overeen met het gevonden DNA", zegt de advocate.

De 28-jarige verdachte werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Maastricht. Deze besloot de inhechtenisneming van V. met drie dagen te verlengen tot maandagmiddag.

De verdachte is volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries een stiefbroer van een van de jeugdkampleiders, die in Brunssum was toen Nicky verdween. De Vries zei donderdag dat een gedetineerde in het Huis van Bewaring in Roermond hem op V. had geattendeerd.

Op advies van De Vries gaf deze gedetineerde de informatie aan de politie in Maastricht. De recherche trok die informatie vervolgens na bij De Vries na en ging daarna over tot de arrestatie van V.

Nicky Verstappen verdween 10 augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn levenloze lichaam gevonden. Tot nog toe zat het onderzoek naar de moord volledig vast.

/NIEUWSVerdachte van moord op Nicky Verstappen aangehouden