DEN HAAG - PvdA-leider Diederik Samsom vindt VVD-leider en premier Mark Rutte een betrouwbaar en geloofwaardig politicus.

Dat zegt hij zaterdag in een interview met De Telegraaf. ''Ik hoop dat het hiermee ook gewoon klaar is'', aldus Samsom, verwijzend naar het gesteggel over leugens van de afgelopen dagen.

Samsom noemt de uitspraak van Rutte dat de economie door de plannen van de PvdA op langere termijn gaat krimpen ''een faux pas''. Maar ''in het algemeen'' vindt hij Rutte betrouwbaar. Alleen ''één zin tijdens het debat niet''.

Gesteggel

''Ik hoop dat het hiermee ook gewoon klaar is'', aldus Samsom, verwijzend naar het gesteggel over leugens van de afgelopen dagen. De PvdA-leider wil dat de campagne de komende tijd minder gaat over leugens, halve waarheden en gejok en meer over de inhoud.

Hij is ook niet van plan de komende dagen in te gaan hakken op de betrouwbaarheid van Rutte. ''Ik wil niet dat de politiek nog ongeloofwaardiger wordt dan ze al is'', zegt Samsom daarover.

Rutte heeft zijn uitspraken over de PvdA inmiddels gecorrigeerd, maar hield wel vast aan zijn uitspraak dat Samsom ook de mist inging tijdens het debat.''Over en weer gingen dingen mis'', aldus de premier.

Alles over de verkiezingen in ons dossier

Profiel Mark Rutte

Profiel Diedereik Samsom