UTRECHT - De familie van een in 1986 vermoord Utrechts jongetje heeft 150.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de dader. Dat heeft de broer van het toen 11-jarige slachtoffer Arthur Ghurahoo woensdag bevestigd. De familie vindt het niet te verkroppen dat de dader vanaf 4 mei, wanneer de zaak achttien jaar na dato verjaart, vrijuit gaat.

De 150.000 euro komt bovenop de 20.000 euro die het Openbaar Ministerie al eerder uitloofde voor de gouden tip. Arthur Ghurahoo verdween op 4 mei 1986. Hij werd voor het laatst levend gezien toen hij tegen 17.00 uur met een vriendje onderweg was naar zijn ouderlijk huis. Rond 20.45 uur vonden militairen het jongetje dood terug op het militaire terrein van Fort bij Vechten in Bunnik. Hij was seksueel misbruikt en met een stuk touw gewurgd.

Veel meer dan tipgeld uitloven om de dader te ontmaskeren zit er volgens Julien Ghurahoo niet in. De politie is nog steeds met het onderzoek bezig en zegt ook nog altijd tips te hebben, die de moeite van het natrekken lonen. Van de dader is inmiddels bekend dat hij ook andere zedenmisdrijven op zijn naam heeft staan.

Het verband tussen die zaken en de dood van Arthur werd bekend toen een zogenaamd Cold Case Team van de politie het onderzoek naar Arthurs dood in 2000 heropende. DNA-sporen op zijn lichaam en kleding bleken overeen te komen met het DNA van de man die in 1983 in Maarssenbroek en IJsselstein zes jonge jongens heeft aangerand of verkracht. Aan de hand van verklaringen van die slachtoffers kon de politie een signalement van de dader opstellen.

Deskundigen gebruikten het signalement later om een schets te maken van hoe de man er rond 2000 ongeveer uit zou moeten zien. Uitgebreide aandacht daarvoor in de media leverde destijds echter niets op.