GROU - De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw laat het ondergedoken haasje Flappie met rust. Dat heeft een woordvoerder van de AID woensdag bevestigd. De inspectiedienst wilde Flappie, die bij Joke Poortman in Grou verbleef, in beslag nemen en naar een dierenopvangverblijf brengen omdat het verboden is een haas in gevangenschap groot te brengen.

"Wat ons betreft is de zaak afgesloten. Er is naar onze smaak erg veel aandacht voor geweest. Verder willen we er dan ook niet meer over kwijt", aldus de zegman van de AID.

Hond Tosca had het dier gevangen en nam het haasje onder haar hoede. Zo sliepen ze samen in de mand. De Stichting Eekhoornopvang deed aangifte omdat de Grouster het haasje in gevangenschap grootbrengt.

Vorige week donderdag stonden een politieman en een AID-medewerker bij Poortman op de stoep. De twee mannen gaven haar een waarschuwing. "Maar de politieman vond het wel aandoenlijk en heeft zelfs een foto van Flappie genomen", aldus Poortman.

De mannen zouden een dag later terugkomen om te controleren of Flappie inmiddels het huis had verlaten. De haas moest worden overgebracht naar opvangcentrum De Fûgelhelling in Ureterp, maar Poortman beweerde een dag later dat het beestje was ontsnapt.

"Ze zijn vrijdag niet terug geweest. Flappie is nu op een veilige plaats al heeft ze wel veel stress. Ik verwacht dat ze binnenkort weer met mijn hond Tosca wordt herenigd", aldus Poortman.