AMSTERDAM - Een 65-jarige man uit Utrecht krijgt geen straf opgelegd voor het hebben van seks met een pony. Hij werd weliswaar met zijn broek op de enkels ontdekt door de eigenaren van het dier, maar wordt niet vervolgd omdat seks met dieren niet strafbaar is zolang het dier geen letsel oploopt. Dat weet De Telegraaf woensdag te melden.

Volgens de krant wordt het oosten van het land 'al geruime tijd geteisterd door ongrijpbare paardenverkrachters'. Daarbij worden de dieren ook vaak mishandeld. In dit geval was daar geen sprake van. Het dier dat is verkracht luistert naar de naam Bella. Zij is volgens haar baasje wel wat 'schrikachtig' na het hele gebeuren.

De dierenarts heeft voor de zekerheid een inwendig onderzoek gehouden bij de pony. Ook is een uitstrijkje gemaakt om eventuele dna-sporen veilig te kunnen stellen. Maar omdat het dier geen letsel heeft en de seksuele escapades van de man achter gesloten staldeuren plaatsvonden, zit het er niet in dat hij wordt vervolgd, aldus het Openbaar Ministerie in Utrecht.