JENIN - Israëlische troepen zijn vrijdagochtend een vluchtelingenkamp in de plaats Jenin op de Westelijke Jordaanoever binnengetrokken.

Volgens een Israëlische legerwoordvoerder maakt de inval deel uit van een operatie om alle terroristische cellen onschadelijk te maken. Zeker één Palestijn werd gedood bij de Israëlische actie.

De -jarige Khaled Najem stierf tijdens de felle vuurgevechten die uitbraken nadat de Israëliërs waren binnengedrongen, zo werd uit medische kringen vernomen. Vijftien andere Palestijnen raakten vrijdag gewond.

Jeruzalem zette zes tanks in om het kamp binnen te dringen. Een gevechtshelikopter opende met een mitrailleur het vuur op Jenin. Tegelijkertijd gingen Israëlische soldaten door met hun inval in het vluchtelingenkamp Balata nabij Nablus. Elk huis werd doorzocht. Volgens bewoners van het kamp mocht niemand erin of eruit. Er zou niemand zijn opgepakt.

Donderdag hebben Israëlische troepen volgens Palestijnse bronnen zeker dertien Palestijnen gedood bij acties rond Jenin en in Balata op de Westelijke Jordaanoever.

/DOSSIERMidden-Oosten