Lijken gevonden in voorstad Damascus

AMSTERDAM - In een voorstad van Damascus zijn zaterdag veertig opgestapelde lijken gevonden. Dat hebben activisten van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten en de Lokale Coördinatiecomités gezegd.

De lichamen lagen op straat in Al-Tal, dat het regeringsleger eerder deze week pas na zware gevechten met rebellen weer in handen kreeg.

Alle veertig slachtoffers zijn aan schotwonden bezweken, maar wie zij zijn en hoe ze de dood vonden is volgens het Observatorium onduidelijk.

Syrische regeringstroepen hebben zaterdag opnieuw stellingen van de rebellen in heel het land bestookt.

Behalve in enkele voorsteden van de hoofdstad Damascus voerde het leger ook luchtaanvallen en artilleriebeschietingen uit op de noordelijke stad Azaz, in de zuidelijke provincie Daraa, de oostelijke provincie Deir el-Zour en in de omgeving van Aleppo.

Deir el-Zour

In Deir el-Zour zijn daarbij volgens activisten vijftien mensen omgekomen.

In de zuidelijke buitenwijken van buurland Libanon zijn opnieuw vijf Syriërs ontvoerd. Libanese overheidsmedewerkers vermoeden dat de ontvoeringen het werk zijn van de sjiitische al-Mikdad-clan. De machtige clan is uit op vergelding voor de recente ontvoering van een clangenoot door Syrische rebellen.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten

Tip de redactie