LAREN - De acteur en tv-persoonlijkheid Albert Mol is dinsdag op 87-jarige leeftijd in zijn woonplaats Laren (Gld.) overleden. Dat heeft hoofdredacteur Henk Krol van de Gaykrant namens Mols vrienden en familie bekendgemaakt.

Mol werd bij het grote publiek bekend door zijn rol in de Avro-televisiequiz Wie van de Drie. Hij begon zijn loopbaan als balletdanser en maakte jaren deel uit van het cabaret van Wim Sonneveld.

In Theater Carré ontmoette Mol de balletdanseres Lucy Bor met wie hij in 1948 trouwde. Samen kregen ze een dochter. De relatie hield geen stand.

In de jaren zestig was Albert Mol de eerste bekende Nederlander die op de televisie openlijk voor zijn homoseksuele geaardheid uitkwam. Op dat moment speelde hij onder meer een gastrol in Ja Zuster, Nee Zuster.

Liefde

Mol ontmoette de liefde van zijn leven, Guerdon Bill. Met hem verhuisde hij naar Laren. Jaren later, in 1998 traden ze in het huwelijk. Vorig jaar overleed zijn echtgenoot op 67-jarige leeftijd.

In de laatste jaren van zijn leven bleef Albert Mol onder meer met zijn column in de Gaykrant actief voor de emancipatie van homoseksuelen. Albert Mol wordt zaterdag in Dieren gecremeerd.