REUSEL - In het Brabantse dorp Reusel is dinsdagmorgen uitgaanscentrum De Valk door een grote brand goeddeels verwoest. Voor zover bekend hebben zich daarbij geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Korpsen uit Reusel, enkele omliggende gemeenten en de regionale brandweer in Eindhoven hebben de vuurzee bestreden. Een woordvoerster van de brandweer heeft dit meegedeeld.

De brand is kort voor zeven uur gemeld. Twee uur later dacht de brandweer het vuur onder controle te hebben. In de loop van de ochtend laaide het vuur echter weer op. Brandweereenheden die al waren teruggekeerd naar de kazerne, moesten opnieuw uitrukken, aldus de woordvoerster.

In de Valk, een groot horecabedrijf aan de Wilhelminalaan, waren verschillende lokaliteiten gevestigd. Ook de belendende percelen hebben schade opgelopen. Niemand hoefde te worden geëvacueerd, aldus een woordvoerder van de politie. De brand is vermoedelijk ontstaat op de eerste verdieping. Waardoor is vooralsnog onduidelijk. Het is evenmin bekend hoe groot de schade is.