OIRSBEEK - De politie Limburg-Zuid en de nationale recherche hebben maandagavond in opdracht van justitie een inval gedaan in het clubhuis van de Nomads in Oirsbeek. Dat heeft een woordvoerder van het landelijk parket dinsdagochtend vroeg bevestigd.

Enkele tientallen ME'ers en politieagenten zijn maandagavond omstreeks 22.00 uur met de actie begonnen. De inval heeft plaats vanwege de drie moorden in Echt medio februari, waarbij drie Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek omkwamen.

Omgeving afgezet

De omgeving rond het clubhuis is afgezet met linten. De ME'ers en politieagenten hebben het pand vergrendeld en houden omstanders op afstand. Volgens de woordvoerder wordt het clubhuis dinsdag verder doorzocht op sporen die in verband staan met de moord. Daarnaast hebben beide politiekorpsen in Limburg en de nationale recherche maandagavond verscheidene woningen in Limburg doorzocht.

De huiszoekingen staan niet alleen in verband met de moord op de drie Hells Angels, maar ook met een gijzeling maandag van twee leden van een Antilliaanse motorclub door twee leden van de Hells Angels. De woordvoerder van het landelijk parket kon niet zeggen of een verband tussen beide zaken is.

Doorgeladen vuurwapens

De gijzeling vond plaats in gemeente Sittard-Geleen. De politie arresteerde maandag in verband met de gijzeling de twee gijzelnemers en de twee gijzelaars. Beide gijzelaars bleken opmerkelijk genoeg in het bezit van doorgeladen vuurwapens.

Het onderzoek naar de drie moorden in Echt is vorige week overgedragen aan het landelijk parket. Dat was nodig omdat het OM in Roermond niet genoeg mogelijkheden, capaciteit en deskundigheid heeft om de zaak verder te onderzoek heeft. De nationale recherche voert het onderzoek uit en wordt bijgestaan door beide Limburgse politiekorpsen.

De lichamen van de drie Hells Angels werden 13 februari in de Geleenbeek in Echt gevonden. De drie leden van de Hells Angelsclub de Nomads in Oirsbeek bleken te zijn doodgeschoten.