ASSEN - De politie heeft zondag rondom de Legale Streetracesin Assen bijna elfhonderd snelheidsovertredingen geconstateerd opde rijksweg 28 (Groningen-Zwolle) en de provinciale weg bij Smilde.Dat heeft een woordvoerder van de politie maandag gezegd.

Op het evenement, dat voor de tweede keer op het TT-circuit inAssen was georganiseerd, kwamen zondag 31.000 mensen af. Destraatraces worden onder de naam Dutch Street Power Series gehoudenals tegenhanger van de populaire illegale straatraces.

De Drentse politie hield samen met het Korps LandelijkePolitiediensten rondom het evenement verkeerscontroles. Niet allesnelheidsovertredingen zijn volgens de zegsman toe te schrijven aande bezoekers van de races, omdat er tijdens de controles ook gewoonverkeer over beide wegen reed. Wel is het aantal overtredingen, 15procent van de gecontroleerde voertuigen, aanzienlijk hoger dannormaal (10 procent).

Een van de snelheidsovertreders werd staande gehouden. Hij reed kilometer per uur en is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Verderwerd een automobilist bekeurd voor bumperkleven en kregen er viereen bon voor het rijden met geblindeerde autoruiten.