AMSTERDAM - Het blijft Badr Hari voorlopig verboden contact te hebben met de buitenwereld en met medegedetineerden. Wel mag hij sinds donderdag weer tv kijken en de krant lezen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gemeld. Marnix van der Werf, advocaat van kickbokser Hari, heeft het OM donderdag verzocht de beperkingen op te heffen, zodat hij kan reageren op zaken die in de media verschijnen. Maar aan die situatie is nog niks veranderd.

Donderdag schreef De Telegraaf dat Hari tijdens politieverhoren heeft toegegeven dat hij betrokken is geweest bij de ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in de Amsterdam Arena.

Het OM in Amsterdam stoort zich er enorm aan dat er kennelijk nog steeds wordt gelekt over het onderzoek naar Badr Hari en de mishandelingen waarvan de kickbokser wordt verdacht. De beperkingen die voor Hari gelden, zijn er onder meer op gericht dat er over de inhoud van het onderzoek niets naar buiten wordt gebracht.

''Ondanks die beperkingen blijken er nog steeds delen van een verklaring op straat te kunnen belanden'', zegt een woordvoerder van het parket in Amsterdam. ''Dat vinden wij bijzonder vervelend.''

Enkele malen

De afgelopen weken werd al enkele malen informatie gepubliceerd uit het lopende onderzoek. De advocaten van Hari hebben zich daarover beklaagd, de Rijksrecherche doet er op verzoek van het OM inmiddels onderzoek naar.

Of de jongste onthulling in de zaak ook in dat onderzoek wordt meegenomen, wil een woordvoerder van het landelijk parket van het OM, dat het lekonderzoek leidt, niet zeggen. ''Wij doen nooit mededelingen over lopende onderzoeken. Maar wij lezen natuurlijk ook de krant.''

Advocaat Van der Werf stelt de staat aansprakelijk als het lek bij de recherche blijkt te zitten, zegt hij.

Eindhoven

De beperkingen zijn Hari en een in Eindhoven gearresteerde medeverdachte opgelegd door de onderzoeksrechter, op verzoek van het OM. Het doel ervan is om het onderzoek zo ongestoord mogelijk te kunnen laten verlopen.

Hari is vrijdag voor 2 weken in bewaring gesteld; de beperkingen gelden in elk geval voor die periode, maar kunnen verlengd worden. Volgende week zal de raadkamer van de rechtbank in een besloten zitting zich over het voortduren van het voorarrest van Hari en de medeverdachte buigen.