BALTIMORE - In de haven van de Amerikaanse stad Baltimore is zaterdag tijdens een plotseling opkomende storm een watertaxi omgeslagen. Twee opvarenden zijn overleden, drie personen werden zondagochtend vroeg nog steeds vermist. De autoriteiten vrezen dat ook de vermisten het ongeluk niet hebben overleefd, aldus lokale media.

Aan boord van de watertaxi bevonden zich ongeveer 25 mensen. Van de mensen die door toegesnelde hulpverleners uit het water konden worden gehaald, zijn er twee overleden. Twee anderen verkeren volgens de reddingsdiensten in levensgevaar.

De boot maakte een tocht door de historische binnenhaven van de stad in de staat Maryland. Dat er niet meer doden zijn gevallen is volgens burgemeester O'Malley van Baltimore te danken aan het snelle optreden van marinereservisten die het ongeluk vanuit hun trainingscentrum zagen gebeuren. Zij belden eerst het alarmnummer en kwamen daarna zelf in actie. Met een troepentransportschip waren zij snel ter plaatse.

De commandant van de brandweer zei tegen de krant Baltimore Sun dat het een geluk bij een ongeluk was dat het ongeval met de watertaxi zo vlak bij het trainingscentrum was gebeurd en dat er op dat moment net iemand naar buiten keek.