DEN HAAG - Het kabinet is nog steeds niet bereid de FM-frequenties voor commerciële radiozenders te veilen. Dat heeft het vrijdag besloten na onderzoek de afgelopen week door minister Donner van Justitie.

Premier Balkenende liet vrijdag na de wekelijkse ministerraad weten dat het kabinet besloten heeft verder te werken aan een herziening van het eerdere frequentiebesluit en het aanpassen van de regels. Daarmee zal rekening worden gehouden met de overwegingen van de bestuursrechter in Rotterdam.

Die zette vorige maand een streep door het kabinetsplan om pas in september 2003 de frequenties via een vergelijkende toets te verdelen, waarbij onder meer bereik en omzet als criteria zouden gelden. De rechter oordeelde dat vooral nieuwe gegadigden op de markt snel recht hebben op duidelijkheid. Die sprak vervolgens uit dat het kabinet voor 16 september 2002 een veiling van etherfrequenties moet uitschrijven.

Het kabinet praat volgende week verder over de frequenties. Als er een nieuw plan ligt zal de rechter in Rotterdam worden gevraagd zijn oordeel te herzien. Ook zal dan de Raad van State om een spoedadvies worden gevraagd, aldus Balkenende vrijdag.