LONDEN - Inwoners van Weston-super-Mare in het zuidwesten van Engeland zijn op kikkerjacht. Zij zoeken naar een driekoppige en zespotige kikker, die opschudding veroorzaakte toen hij op het terrein van een kinderdagverblijf in de plaats opdook en later weer ontsnapte, meldden Britse media zaterdag.

Wetenschappers zeggen nog nooit van een dergelijke mutatie te hebben gehoord. Amfibiedeskundige Marie Orchard uit de nabije stad Bristol zei tegen The Times - die een grote foto van het merkwaardige schepsel bracht - dat een dergelijk dier 'erg ongewoon' is.

Zij maakte uit de omschrijving van de kleuterleidsters op dat het dier waarschijnlijk een jaar of twee oud is. Personeelsleden van de crèche slaagden erin het dier te vangen, maar het ontsnapte toen talloze nieuwsgierige ouders een kijkje kwamen nemen.

”Een van de kinderen zag de kikker op de oprit zitten”, aldus directrice Rebecca Twinn van 'de Groene Paraplu' in The Times. “We dachten eerst dat er kikkers aan het paren waren, maar toen zagen we ineens dat het één dier was.” De kinderen noemden het dier 'Froggy'. Alle ogen en poten van de kikker leken normaal te functioneren, maar op 'de Groene Paraplu' heeft niemand gezien of het dier ook al zijn bekken gebruikte om te eten.

BBC-deskundige Mike Dilger zei dat het nogal eens voorkomt dat een kikker een extra teen heeft, omdat kikkers primitieve dieren zijn, maar dat een dier als Froggy volgens hem nooit eerder gezien is. Hij zei dat het mogelijk om een mutatie gaat die het gevolg is van milieuvervuiling.