TEGEN - Justitie heeft woensdag de 28-jarige S.V. uit Tegelen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering en dood van de elfjarige Nicky Verstappen uit Heibloem. Dat heeft persofficier I. van Hilten van het Openbaar Ministerie in Maastricht donderdagmorgen bevestigd.

Het lichaam van Nicky werd 11 augustus 1998 gevonden op de Brunssummerheide. Anderhalve dag eerder was de jongen verdwenen uit de tent waar hij samen met andere jongens van een stichting voor jongerenwerk uit Heibloem sliep. Tot nog toe zat het onderzoek naar de moord volledig vast.

Hoe de politie de woensdag aangehouden verdachte op het spoor is gekomen, is nog niet bekend. De politie heeft huiszoeking gedaan in een woning in Tegelen, waar de man, die als zwerver wordt omschreven, verbleef. Volgens justitie zijn daarbij geen spullen in beslag genomen.

De man heeft vrijwillig meegewerkt aan een DNA-onderzoek. De resultaten daarvan kunnen volgens justitie nog een tijdje op zich laten wachten. Justitie wil in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen doen.

/NIEUWSJustitie krijgt tips over vermoorde Nicky binnen