GROU - Flappie het haasje mag niet langer in huize Poortmanin Grou wonen. De Algemene Inspectie Dienst (AID) van hetministerie van LNV heeft dat gezegd tegen de vrouw die de haas ruimtwee weken geleden in huis heeft genomen. Haar hond had het diergevangen en nam het haasje onder zijn hoede. Zo sliepen ze samen inde mand.

De Stichting Eekhoornopvang heeft aangifte gedaan omdat deGrouster een haas in gevangenschap grootbrengt. "Dat zou nietdiervriendelijk zijn omdat het dier dan niet meer terug kan naar devrije natuur", aldus een woordvoerder van de AID. De haas moestvrijdag worden overgebracht worden naar opvangcentrum DeFügelhelling in Ureterp, maar is ontsnapt.

Soortgenoten

Ook De Fügelhelling denkt dat het voor de haas beter is als hetdier tussen zijn soortgenoten opgroeit. "Dat geldt voor alle wildebeesten", aldus H. Sinnema van het opvangcentrum waar meerderehazen opvang krijgen.

Joke Poortman begrijpt niet waarom ze het dier moet wegbrengen."Ik hou van dieren en zorg goed voor Flappie. Het dier kan hiermidden tussen de weilanden opgroeien. In het opvangcentrum willenze de haas wild maken, maar dan wordt die een prooi voor dejagers", aldus Poortman.

Schattig

Sinnema is ervan overtuigd dat de vrouw de beste bedoelingenheeft met het haasje. "Het lijkt ook heel schattig, een haasje bijeen hond in de mand, maar het is een feit dat driekwart van dehonden het haasje zal doden." De Stichting Eekhoornopvang wil nietreageren.