DEN HAAG - Prinses Amalia wordt op 12 juni door dominee C. ter Linden gedoopt in Den Haag. Dat heeft de RVD meegedeeld. Prinses Catharina-Amalia, de dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, wordt gedoopt in de Grote of St. Jacobskerk in het centrum van de Hofstad. Willem-Alexander werd daar circa vier maanden na zijn geboorte ook gedoopt.

Ter Linden, hervormd emeritus-predikant van de Kloosterkerk te Den Haag, is een vertrouwde predikant voor de familie. Hij leidde onder meer de uitvaartdienst voor prins Claus en huwde prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Doopplechtigheid

De gastenlijst voor de doopplechtigheid is nog niet opgesteld, maar zeker is wel dat beide ouders van prinses Máxima aanwezig zullen zijn. De omstreden vader van de prinses werd destijds nog van het huwelijk van zijn dochter met de Nederlandse troonopvolger geweerd omdat hij deel had uitgemaakt van de junta van de regering-Videla in Argentinië.

De Tweede Kamer liet vorig jaar al blijken geen bezwaar te hebben tegen de aanwezigheid van Jorge Zorreguieta bij de doopplechtigheid, vooral omdat die meer privé van karakter is dan een huwelijk, dat ook voor de wet gesloten wordt.

Datum

Prinses Catharina-Amalia werd 7 december geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. De doop laat dus wat lang op zich wachten, maar in koninklijke kringen is het op dit ogenblik niet heel eenvoudig een datum te prikken. Zo trouwen kroonprins Felipe van Spanje en kroonprins Frederik van Denemarken dit voorjaar en daarbij wordt ook royalty uit diverse landen verwacht.

Het is nog niet duidelijk hoe groot de doopplechtigheid van Amalia, vermoedelijk toekomstig koningin, zal worden opgetuigd.