HARDERWIJK - Het Dolfinarium in Harderwijk krijgt veel boze telefoontjes nadat deze week door een fout duizend kinderen onterecht hoorden dat zij auditie mogen komen doen voor Idolphins. Een woordvoerder van het Dolfinarium heeft dat donderdag gezegd.

Bij de op het televisieprogramma Idols gebaseerde publieksactie geeft het Dolfinarium kinderen de mogelijkheid junior-dolfijnentrainer te worden. Van de 25.000 kinderen die zich tot nu toe hebben ingeschreven, mogen er uiteindelijk 450 auditie doen in Harderwijk.

Dinsdag kregen duizend kinderen per e-mail te horen dat zij op een van de komende auditiedagen terechtkunnen, terwijl ze juist waren afgewezen. "Een vervelende fout", erkende de woordvoerder. "We hebben het nog dezelfde dag hersteld met een nieuw e-mailtje. Voor de kinderen en een begeleider houden we binnenkort een speciale VIP-dag om het goed te maken."

Het Dolfinarium begon met Idolphins omdat het themapark voortdurend wordt benaderd door kinderen die later dolfijnentrainer willen worden. Dat kan pas echt als zij minimaal zestien jaar zijn. De publieksactie is bedoeld voor kinderen van zes tot en met vijftien jaar. Tijdens een finale op 8 en 9 mei waarbij twaalf kandidaten een show verzorgen, worden uiteindelijk twee finalisten uitgeroepen tot junior-dolfijnentrainer.