PHILADELPHIA - Een dood gewaand meisje is op zesjarigeleeftijd bij toeval levend teruggevonden door haar moeder. Hetmeisje verdween als baby van tien dagen oud bij een binnenbrandjein een woning in Philadelphia.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De politie ging er destijds van uit dat de baby was omgekomen,maar zes jaar later blijkt ze te zijn ontvoerd en opgevoed door devermoedelijke brandstichtster. Dit berichtte dinsdag het dagbladThe Philadelphia Inquirer.

Gelijkenis

De politie heeft met behulp van DNA-tests vastgesteld datDelimar Vera inderdaad de dochter is van Luz Cuevas. Zij zag hetmeisje twee maanden geleden toevallig op een verjaardagsfeestje inPhiladelphia. Ze was geschokt door de gelijkenis van het meisje methaar andere kinderen en haarzelf.

De ontmoeting bevestigde verdenkingen die de moeder al eerderhad gekoesterd tegen de vrouw die de moeder beweerde te zijn. Zeontmoette die vrouw voor de brand wel en daarna praktisch nietmeer. Mede dankzij de inzet van een lokale politicus stortte depolitie zich de afgelopen weken op de zaak. Die zoekt momenteel devoortvluchtige, zelfverklaarde moeder van Delimar wegensbrandstichting en ontvoering.

Deskundigen

Het meisje is ondergebracht bij de kinderberscherming en zalonder begeleiding van deskundigen aan haar echte moeder wordenvoorgesteld.