WESTZAAN - Een vrachtwagendief heeft dinsdag in Westzaan eenravage aangericht in een poging aan de politie te ontkomen. Eenverkeerspaal, bermen, geparkeerde auto's, een tuin en een hekmoesten er aan geloven. Achtervolgende agenten kwamen met de schrikvrij, zo maakte de politie bekend.

De dollemansrit begon in de berm van de provinciale weg bijWestzaan, toen de politie de bestuurder van de vrachtauto wildecontroleren. De man gaf echter plankgas en probeerde alspookrijdend te ontkomen.

Hek

Toen dat mislukte en hij zich inAssendelft dreigde vast te rijden, baande de man zich een weg dwarsdoor een rij geparkeerde auto's, een hek en een tuin.

Korte tijdlater ontkwamen de politieagenten aan een botsing door hardachteruit te rijden toen hun belager op hen inreed. Zij konden deman uiteindelijk pakken toen die een doodlopende straat inreed ente voet verder moest vluchten.

Poging doodslag

De chauffeur wordt onder meer poging tot doodslag ten lastegelegd. De politie schat dat de schade in de duizenden euro'sloopt. Over de identiteit van de man heeft zij geen mededelingengedaan.