RENSWOUDE - De oprichter van de Kruidvat-formule, Dick Siebrand (58), stapt op als bestuursvoorzitter van de A.S. Watson Group. Hij gaat met pensioen. Zijn functie wordt overgenomen door de Duitser Jürgen Schreiber, die de winkelketens Kruidvat, Trekpleister, ICI PARIS XL en Rossmann gaat leiden.

Watson is een dochterbedrijf van Hutchison Whampoa in Hongkong. Ruim twee jaar geleden verkocht de familie De Rijcke voor 1,3 miljard euro de aandelen in de Kruidvat Groep aan Watson. Toen werd afgesproken dat Siebrand nog enige tijd zou aanblijven om de overname te vergemakkelijken.

Siebrand richtte Kruidvat in 1975 op. Hij was medeverantwoordelijk voor de groei van Kruidvat Holding van de afgelopen jaren. Bij de onderneming horen ook het in 1998 overgenomen Trekpleister, Rossmann Central Europe en ICI PARIS XL, dat in 1996 begon. Siebrand heeft meer dan dertig jaar leiding gegeven aan de onderneming. Hij wil zich meer gaan richten op andere, persoonlijke interesses.

De A.S. Watson Group telt meer dan 3500 winkels, variërend van drogisterijen tot levensmiddelenzaken. Er werken meer dan 50.000 mensen, die samen zorgen voor een omzet van 4 miljard (in 2002). Nederland heeft 650 winkels van Kruidvat en meer dan tweehonderd Trekpleisters.