AARLEN - Michelle Martin, de ex-echtgenote van Marc Dutroux, zegt dat haar vroegere echtgenoot de meisjes Julie en Mélissa heeft ontvoerd in opdracht van medeverdachte Michel Nihoul.

Dat blijkt uit de officiële beschuldiging in de zaak-Dutroux, zoals openbaar aanklager Bourlet die dinsdag heeft voorgelezen. In de Nederlandse vertaling van de akte staat deze uitspraak echter niet opgenomen. Daardoor ontstond dinsdagmiddag in Aarlen enige onduidelijkheid.

Marc Dutroux heeft de ontvoering van de twee zevenjarige Luikse meisjes in 1995 altijd ontkend en wijst medeverdachte Michel Lelièvre met zijn overleden kompaan Bernard Weinstein aan als opdrachtgevers. Dutroux heeft volgens Bourlet later ook aangegeven dat Julie en Mélissa eigenlijk te jong waren "en dat hij niets met hen kon uitrichten".

Medeverdachte Nihoul is door een getuige in 1995 overigens samen met Dutroux en Lelièvre gesignaleerd in Oostende, kort voorafgaand aan de ontvoering van de Vlaamse meisjes An en Eefje.

Uit de officiële beschuldiging blijkt verder dat Dutroux zijn slachtoffer An Marchal nog levend heeft begraven, zoals later ook is gebeurd met zijn kompaan Weinstein.