BREDA - In het onderzoek naar de viervoudige moordzaak in Hilvarenbeek zijn dinsdagmorgen twee mannen van 36 en 37 jaar uit Den Bosch aangehouden. Dit maakte een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Breda dinsdag bekend.

De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de viervoudige moord in op 17 juli 1998 op het landgoed De Blauwe Hoef. Hier werden de broers Polle (20) en Frank (18) Taminiau en twee Limburgse drugscriminelen doodgeschoten. De broers waren ongewild getuige van het vermoorden van de twee drugscriminelen op het landgoed van hun ouders. Beiden werden daarop ook doodgeschoten.

Huiszoekingen

De politie deed dinsdag op vijf plaatsen in Den Bosch, een locatie in Boxtel en in Schijndel huiszoekingen. De verdachten, die in beperkingen zitten en dus alleen contact mogen hebben met hun advocaat, worden aan het einde van de week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een zogenoemd coldcase-team dat uit acht mensen bestaat, coördineerde het onderzoek. Zij kregen bijstand van ongeveer zestig politiemensen.

Bomen

Vorige week werd bekend dat de politie recent twee bomen had omgezaagd op het landgoed om deze op sporen te onderzoeken. Het onderzoek naar de viervoudige moord is nooit gesloten geweest. Het waren de ouders van de bekende zakenfamilie Taminiau die hun zoons langs een bospad op hun terrein vonden. Nadat het tweetal een nacht niet was thuisgekomen, belden de ouders de politie of er bij hen iets bekend was. Op de ochtend van 17 juli trof het echtpaar de auto van hun zoons aan op een bospad en even later ook de lichamen van Polle en Frank.

Drugs

Een eindje verderop lagen de stoffelijke overschotten van Rinus den Boer (45) en Nico van Golde (39) uit Maastricht, beiden bekend bij de Limburgse politie als drugscriminelen. Van de laatste is bekend dat hij ooit veroordeeld is geweest voor handel in en productie van XTC.

Direct na het misdrijf werden een man en vrouw aangehouden die zich in de Hilvarenbeekse bossen ophielden. Het tweetal bleek niets met de zaak te maken te hebben. Daarna richtte het onderzoek zich lange tijd op het drugsmilieu in Maastricht. In januari 1999 hield de politie een 47-jarige man aan uit die plaats. Hij was een bekende van de twee doodgeschoten drugscriminelen. De man werd na korte tijd weer vrijgelaten.