DEN HAAG - Het aantal overvallen op taxichauffeurs is vorig jaar met een kwart gedaald ten opzichte van 2002. In totaal ging het om 123 overvallen, waarvan twintig een poging. In 2003 waren nog 168 taxichauffeurs het slachtoffer van een gewelddadige overval, zo liet C. den Bakker, woordvoerder van het Nederlands Politie Instituut (NPI) dinsdag weten.

Volgens Den Bakker is het voor het eerst sinds het vrijgeven van de taxibranche dat het aantal overvallen op chauffeurs is gedaald. Volgens hem komt dat doordat grote taxicentrales flink hebben geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen.

Twaalf taxichauffeurs raakten vorig jaar gewond door een overval. Zondagavond overleed in Rotterdam een chauffeur na een schietpartij. Volgens de directeur van Taxiworld, het bedrijf waar het slachtoffer voor werkte, is de man beroofd. Voor de rechtbank in Alkmaar staan dinsdag drie verdachten terecht voor de moord op een taxichauffeur in Den Helder in oktober 2002. De man werd na een beroving door zijn hoofd geschoten.