WADDINXVEEN - In Waddinxveen is dinsdag door de harde storm het buitenste deel van een dubbelwandige stenen zijgevel van een vijftien meter hoge flat naar beneden gekomen. Niemand raakte gewond.

De zijgevels van vier andere flats dreigen ook in te storten. De politie, brandweer en gemeentewerken hebben de omgeving van de flats afgezet en houden de gebouwen in de gaten.

Bij een tankstation in Gouda werden drie personenauto's verpletterd onder een instortende vijf meter hoge muur. Daarbij raakte een persoon gewond. De materiële schade was groot. Ook kwam in Gouda de dakbedekking van een pand naar beneden. Hierdoor raakten twee andere panden en een bestelbus beschadigd.

De sloot in

In Alphen aan den Rijn vielen twee dakplaten op twee geparkeerde auto's die blikschade opliepen. Twee platen die ook los zaten, werden door de brandweer verwijderd. Elders in Alphen aan den Rijn dreigde het dak van een school weg te waaien.

In de gemeente Noorden kwamen enkele straten onder water te staan. De wegen moesten door de politie worden afgesloten. In Lekkerkerk stuurde de harde wind twee fietsende kinderen de sloot in. Een agent die de kinderen uit het water zag klimmen bracht ze naar huis in Krimpen aan den IJssel.

/NETStorm raast over Nederland