HEERLEN - Bij de politie zijn dinsdag tot 14.00 uur in totaal veertig tips binnengekomen over de moorden op zes heroïneprostituees uit Heerlen. De vrouwen werden tussen 1989 en op gewelddadige wijze om het leven gebracht.

De tips kwamen binnen naar aanleiding van het tv-programma Opsporing Verzocht. In de uitzending werd vooral aandacht besteed aan de moorden op de 34-jarige Ilona Quaedflieg in 2001 en de -jarige Nadia Mehallaoui het jaar daarvoor. Beide vrouwen werkten rond het station in Heerlen.

Niet alle tips waren bruikbaar, volgens een woordvoerder van de politie. "Er belden nogal wat mensen die het gewoon erg vonden wat er gebeurd is", zei de woordvoerder dinsdagmiddag. "Het rechercheteam gaat nu uitfilteren welke tips bruikbaar zijn."

Mogelijk verband

De politie onderzoekt of er een verband tussen de zes moorden bestaat. Nadia Mehallaoui werd op 5 juli 2000 in de bossen bij Koningsbosch dood aangetroffen. Haar lichaam verkeerde toen in verregaande staat van ontbinding. Een recherchebijstandsteam werkt nog steeds met veertien mensen aan de zaak van Ilona Quaedflieg, waarbij dit team ook aandacht heeft voor de zaak-Mehallaoui.

De overeenkomst tussen de moorden bestaat uit drie dingen: de vermoorde vrouwen waren allen als prostituee werkzaam in Heerlen, ze waren verslaafd aan harddrugs en ze zijn in of rond Heerlen om het leven gebracht.

Tips over touw

Ongeveer de helft van de bij de politie binnengekomen tips ging over een touw dat bij het lijk van Nadia was gevonden. Het geel gekleurde touw bestond uit drie gevlochten kabels, waarvan twee kabels vijf en een kabel vier strengen had. De politie wil weten waar zo'n touw wordt gemaakt.

Voor het overige wil de politie niets kwijt over het onderzoek naar de moorden op deze vrouwen.