ALMELO - De politie heeft woensdagmiddag vijf arrestaties verricht bij een massale vechtpartij op de Almelose scholengemeenschap Erasmus aan de Sluiskade Noordzijde in Almelo. Over en weer werden forse klappen uitgedeeld. De meeste vechtenden liepen blauwe plekken op. De oorzaak van de vechtpartij bij de vmbo-afdeling is nog niet bekend, meldde de politie donderdagmorgen.

De vechtpartij ontstond nadat twee jongens, onder wie een -jarige Almeloër, ruzie hadden gekregen en met elkaar op de vuist waren gegaan. Ze kregen 'hulp' van tientallen medestanders. Zij werden, net als twee jongens uit Den Ham van 14 en 16 jaar en een -jarige jongen uit Markelo, wegens openlijke geweldpleging aangehouden. De identiteit van de vijfde arrestant is nog niet bekend.

Er zijn al geruime tijd spanningen tussen verschillende groepen op school. Na de vechtpartij werden alle zevenhonderd leerlingen van de school de laatste lesuren naar huis gestuurd met een brief voor de ouders waarin staat wat er gebeurd is.

De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties worden verricht. Het vijftal blijft voorlopig opgesloten voor verder onderzoek.