WASHINGTON - De Amerikaanse recherchedienst FBI is nog geen verdachte op het spoor die mogelijk betrokken is bij het versturen van brieven met antrax. Dat hebben functionarissen van de Amerikaanse federale politie maandag gezegd.

Ze spraken een bericht tegen in The Washington Times waarin werd gesteld dat de FBI een Amerikaanse wetenschapper verdenkt die twee keer door de regering is ontslagen.

Vijf mensen zijn om het leven gekomen, nadat ze een brief met antrax, de bacterie die miltvuur veroorzaakt, hadden opengemaakt.

Volgens The Washington Times was de FBI de wetenschapper op het spoor gekomen na het ondervragen van ruim driehonderd mensen die in opdracht van de regering met antrax werkten. De verdachte zou volgens de krant mogelijk betrokken geweest zijn bij de ontwikkeling van biologische wapens voor de Amerikaanse regering.

Nadat hij tot twee keer toe was ontslagen, zou de man verscheidene keren hebben gedreigd de antraxbacterie te verspreiden.

De functionarissen ontkenden dat de FBI de man ziet als een belangrijke verdachte. Zij verwachten op korte termijn geen arrestatie.

/NIEUWSMan opgepakt op verdenking van verspreiden antrax