GRONINGEN - Een colonne van veertien Groningse taxi's probeert een graantje mee te pikken tijdens carnaval. De chauffeurs werken tijdelijk in Oosterhout in Noord-Brabant. Een woordvoerder van taxibedrijf VTG heeft dat dinsdag gezegd.

Op een gewone doordeweekse dag staat in Groningen toch de helft van onze auto's stil, verklaarde hij. "Dan is dit een mooie manier om wat bij te verdienen."

De eerste twee auto's van VTG vertrokken afgelopen vrijdag om Oosterhout alvast een beetje te verkennen. Maandag vertrokken twaalf van de 35 overige bedrijfswagens richting het carnavalgedruis.

Volgens de zegsman is het tijdelijke uitstapje richting Zuid-Nederland wettelijk toegestaan. "Hier is niks illegaals aan," laat hij weten. Zijn Brabantse collega's zijn minder blij met de Groningse invasie: "Afgelopen dagen zijn al een aantal van onze auto's klemgereden."

Een van de twee Oosterhoutse taxibedrijven wilde dinsdag niet reageren; de ander was niet bereikbaar voor commentaar. Woensdagochtend vertrekken de taxi's terug naar Groningen.