WASHINGTON - In een toespraak maandagavond in Washington voor Republikeinse gouverneurs heeft president Bush de aanval op de Democraten geopend. Hij zei dat de keuze in november gaat tussen een sterk en zelfbewust Amerika en een onzeker Amerika in gevaarlijke tijden, aldus de zenders ABC en CBS.

In een toespraak van ongeveer 40 minuten haalde Bush uit naar zijn waarschijnlijke uitdager uit het Democratische kamp bij de verkiezingen in november, John Kerry. Overigens zonder de naam van de politicus uit Massachusetts te noemen.

Tegenstrijdige opvattingen

Bush wees op de tegenstrijdige opvattingen onder de Democraten over onder meer belastingverlagingen en de bevrijding van Irak. ,,En dat is dan alleen maar een senator uit Massachusetts.''

De president zei dat hij in economisch opzicht een duidelijk ander standpunt inneemt dan de Democraten. Hij suggereerde dat de belastingverlagingen die volgens hem de economie stimuleren in gevaar komen bij een Democratische zege in november. Bush beloofde de Amerikanen een betere economie.

Kerry toonde zich op een bijeenkomst in Georgia niet onder de indruk van de woorden van Bush. De Democratische senator concludeerde uit het verdwijnen van drie miljoen banen sinds 2001 dat Bush een visie ontbeert.