JERUZALEM - Bij de aanslag op een bus in Jeruzalem zijn zondagochtend zeker acht doden gevallen. Dit heeft Mickey Levy, de chef van de Jeruzalemse politie, verklaard. Zo'n zestig anderen raakten gewond.

Zes passagiers van de overvolle bus overleden ter plaatse, een later in het ziekenhuis. Van de eveneens om het leven gekomen pleger van de aanslag zijn nog geen nadere bijzonderheden bekend."Mensen riepen 'mamma, pappa'. Overal lagen lichaamsdelen, waaronder losse handen en voeten buiten de bus'', aldus een Israëlische reddingswerker.

De pleger van de aanslag in Jeruzalem was van de Al-Aqsa-martelarenbrigade. Dit heeft een tv-station van de radicaal-islamitische Hezbollah-beweging gemeld.

De Palestijnse Autoriteit heeft de aanslag zondagochtend veroordeeld. Minister Saeb Erekat riep de VS tegelijkertijd op zich meer in te spannen voor het vredesproces in het Midden-Oosten.

"Wij veroordelen deze aanval en wij vragen vooral de Verenigde Staten hun inspanningen op te voeren en het vredesproces nieuw leven in te blazen, want dat is de enige weg om deze vicieuze cirkel te doorbreken'', aldus Erekat.