ROERMOND - Het Openbaar Ministerie (OM) van het parket Roermond heeft twee officieren van justitie gezet op het onderzoek naar de drievoudige moord op Hells Angels van de Oirsbeekse clubs Nomads. Dat heeft het OM zaterdag laten weten. Het besluit is mede ingegeven door veiligheidsoverwegingen.

Het OM in Roermond wil er een gewoonte van maken om aan omvangrijke en ernstige zaken niet een, maar twee officieren te laten werken om zo de continuïteit van het onderzoek te garanderen. Bovendien speelt "de personificatie van een officier van justitie" een rol in de afweging, laat een woordvoerder van het OM weten.

Bedreigingen

Door twee officieren met een zaak te belasten hoopt het OM het risico van bedreigingen aan iemands adres te verkleinen. Justitie bestrijdt dat intimiderend gedrag van Hells Angels de aanleiding is twee officieren in te zetten.

In Nederland zijn de afgelopen maanden meerdere officieren van justitie bedreigd. De Amsterdamse officier K. Plooy besloot deze week te stoppen met zijn werk op het gebied van zware georganiseerde misdaad, omdat hij ernstig werd bedreigd. Ook het OM in Roermond werd recentelijk geconfronteerd met liquidatieplannen op officieren van justitie, onder wie P. van Hilten. Hij wordt al maanden beveiligd.