AMSTERDAM - SBS6 mag zaterdagavond van devoorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam Filmpje!, debioscoopfilm van Paul de Leeuw, gewoon uitzenden. De rechter deedvrijdagmiddag direct uitspraak na het kort geding dat Paul de Leeuwen de VARA hadden aangespannen tegen de televisiezender SBS6 enproductiebedrijf Endemol.

De Leeuw wil dat zijn film niet wordt uitgezonden door eencommerciële omroep en wordt onderbroken door reclames. Dat vond derechter een te weinig steekhoudend argument om de uitzending teverbieden.

Exclusief

De VARA wil niet dat Paul de Leeuw op een andere zender te zienis. De omroep heeft met de populaire televisiester een contractvoor drie jaar afgesloten waarbij De Leeuw zich exclusief aan deVARA bindt.

Endemol, dat voor 20 procent aandeelhouder is van deproductiemaatschappij Filmpje! BV, had de exploitatierechten voorde film in handen op het moment waarop de VARA het exclusievecontract afsloot met De Leeuw. Overigens had de VARA wel het rechtom de speelfilm als eerste uit te zenden, maar volgens Endemol hadde publieke omroep er geen belangstelling voor. Endemol heeft toende film aan SBS6 aangeboden.