WASHINGTON - Voor Amerikanen is 11 september volledig uit de gratie als trouwdag. Op deze dag in 2001 vlogen gekaapte vliegtuigen in het World Trade Center in New York en in het Pentagon in Washington. Dit jaar valt 11 september op een zaterdag, een populaire dag om elkaar het ja-woord te geven, maar slechts weinigen vieren die dag hun huwelijksfeest, zo berichtten Amerikaanse media donderdag.

Kerken, bloemisterijen, zaalverhuurders en cateraars meldden allen dat er nauwelijks animo is voor een bruiloft op 11 september. Voor de meeste andere zaterdagen in dit jaar hebben ze al wel boekingen en bestellingen, maar voor die speciale zaterdag zijn de orderboeken nog nagenoeg leeg.

september neemt als 'slechte dag' de fakkel over van 7 december. Deze dag was vele jaren taboe als trouwdag omdat op 7 december 1941 Pearl Harbor (Hawaii) werd aangevallen door de Japanse strijdkrachten. Destijds vielen er circa 2400 Amerikaanse doden. Het dodental als gevolg van de aanslagen van 11 september is bijna 3000.