BREDA - De 23-jarige vrouw uit Breda die op 5 februari is aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar pasgeboren baby. Het lijkje van het kind werd enkele dagen na de aanhouding in een schuur bij een woonhuis in Breda gevonden. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.

De politie arresteerde de vrouw op grond van een anonieme tip. De tip verwees ook naar een pannendekkersbedrijf aan de Spoorstraat in Prinsenbeek. Politie en brandweer hebben het terrein van het bedrijf dagenlang minutieus uitgekamd. Daarbij werden onder meer speurhonden en een helikopter ingezet. De speurtocht leverde niets op. De politieactie veroorzaakte veel onrust omdat politie en justitie geen mededelingen deden over de aard van het onderzoek, ook niet aan de eigenaar van het bedrijf en diens gezin.

Het OM blijft terughoudend met het geven van informatie. Over een eventueel verband van de verdachte met het pannendekkersbedrijf doet het geen mededelingen. De woordvoerster wil ook niet zeggen of de baby bij het huis van de vrouw is gevonden. De raadkamer van de rechtbank heeft de bewaring van de vrouw donderdag geschorst, maar zij moet zich wel voor justitie beschikbaar houden.