WOERDEN - De politie heeft de identiteit van een van de twee dode mannen achterhaald die afgelopen vrijdag werden aangetroffen onder aan het talud langs de snelweg A12 tussen Nieuwerbrug en Woerden. Dat kon ze doen aan de hand van papieren die de man bij zich droeg.

De politie wil de identiteit van de man nog niet prijsgeven, omdat de familie nog niet op de hoogte is gesteld. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Sectie op de lichamen wijst uit dat de twee mannen door kogels om het leven zijn gebracht. Beide slachtoffers, die volgens de politie tussen de vijftig en zestig jaar oud waren, hadden meerdere schotwonden.

Drie medewerkers van de plaatselijke plantsoenendienst hadden de lichamen vrijdagmorgen gevonden. Zij wilden wilgen gaan knotten toen zij de twee stoffelijke overschotten dicht bij elkaar in de berm zagen liggen.

Het eerste onderzoek wees uit dat de mannen vanaf de rijksweg het talud af naar beneden zijn gegooid. Een van de mannen had zijn broek en onderbroek op de enkels. Volgens de politie zou dat kunnen wijzen op een worsteling die aan de moord vooraf is gegaan.

In de uitzending van Opsporing Verzocht van maandagavond roept de politie getuigen op zich te melden. Tot dusverre heeft nog niemand zich gemeld. Een rechercheteam van zestien man onderzoekt de zaak.

/NIEUWSVoorbijganger vindt twee lijken naast A12