ROTTERDAM - Het Tweede-Kamerlid Cor Eberhard stond op de nominatie om door Pim Fortuyn uit de partij gezet te worden, zo heeft het Algemeen Dagblad zaterdag bekend gemaakt.
het Algemeen Dagblad

Fortuyn was er achter gekomen dat Eberhard een strafblad heeft, en hij vond tevens dat het Kamerlid een intrigant was. Hij had door het recherchebureau Boogert en Partners een onderzoek laten doen naar enkele mensen op de kandidatenlijst van de LPF en kwam daarna tot deze conclusie.

Diefstal en verduistering

Eberhand blijkt tweemaal veroordeeld te zijn. Eén keer voor diefstal en ook nog voor verduistering. Fortuyn wou Eberhard, de nummer 13 van de lijst Pim Fortuyn, direct royeren. Hij werd echter vermoord en na zijn dood had niemand het gezag om Eberhard uit de partij te zetten.

Bevestiging Justitie

Het Tweede-Kamerlid zelf ontkent dat hij een strafblad heeft. Justitie echter bevestigt dat hij is veroordeeld. Hij verwierf zich een positie binnen de LPF door geld te bieden en gebruik te maken van een database die hij van Leefbaar Nederland had gestolen, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Eberhard volgde Fortuyn bij LN op toen Fortuyn als lijsttrekker was afgezet.