DUIVEN - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft in de nacht van woensdag op donderdag 109 bekeuringen uitgedeeld tijdens een grote verkeerscontrole op de A12. Een woordvoerder heeft dat donderdag gemeld. Drie bestuurders hadden teveel gedronken.

De inspecties vonden plaats op twee parkeerplaatsen bij Duiven. Er werden 590 auto's en 43 vrachtwagens aangehouden. De meeste bekeuringen (56) werden uitgedeeld omdat bestuurders hun papieren niet bij zich hadden. Verder betaalden vier mensen uitstaande boetes van in totaal 1335 euro.

150.000 euro

Een automobilist bleek 150.000 euro aan 500-biljetten in zijn binnenzak te hebben. De politie gaat de herkomst hiervan na. Na de controle werd in de berm nog een vuurwapen gevonden dat waarschijnlijk door een bang geworden weggebruiker uit het raam was gegooid.

De controle begon woensdag om 22.00 uur en liep door tot donderdagochtend 4.30 uur. Aan de actie deden negentig medewerkers van het KLPD, de politie van het district Rivierenlanden, West-Veluwe Vallei, de regio Noord- en Oost Gelderland en de Autobahnpolizei Münster mee.

Ook de douane, de marechaussee en medewerkers van de dienst motorrijtuigenbelasting waren vertegenwoordigd. Bestuurders moesten een blaastest doen en hun voertuig werd gecontroleerd.