HEERLEN - Prins Roger Ramakers (36) uit Heerlen heeft eenkort geding aangespannen tegen carnavalsclub 2000 uit zijnwoonplaats. De vereniging heeft Ramakers afgezet omdat hij zichagressief zou gedragen en zich niet zou houden aan tradities enreglementen. De onttroonde prins wil zijn titel nu via de rechterterugkrijgen.

De prins voelt zich bedrogen omdat diverse beloftes niet zijnnagekomen en eist dat hij prins Roger I mag blijven. Het kortgeding dient donderdagmiddag voor de rechtbank in Maastricht.

Boze bui

De vereniging ontnam Ramakers zijn titel omdat hij zich niet aande regels van de organisatie zou houden. Ook heeft de prins volgensde de club in een boze bui zijn scepter doormidden gebroken.

Ramakers wil echter niet zonder slag of stoot afstand doen vande troon. ''Ik wil tot de laatste dag prins Roger I blijven. Ik hebinmiddels al enkele duizenden euros geïnvesteerd, met name voor deoptochten. Ladingen snoep liggen klaar om uit te delen. Wat moet ikdaarmee?''

Prinsloos carnaval

Als het aan de vereniging ligt, gaat ze prinsloos carnaval in.De wagen rijdt gewoon volgens planning mee in de optochten vanHeerlen, Heerlerheide en de Lichtstoet. Met een Raad van Elf, maarzonder prins.